Mødet d. 8 februar 2024 kl. 19.00, handler om reklamer  

Der er reklamer over alt omkring os, det var der også for 100 år siden.   Reklamer på biler, glansbilleder, alle slags samlerbilleder og børnebøger.   Tag endelig diverse ting med, så vi får en spændende aften.   F.eks er der også reklamer i Richs album.  
Eller som denne lille legetøjskalender, den er 5 x 3,8 cm.

Nytårsmøde d. 11 januar 2024

Første møde i 2024 har bestyrelsen kaldt Nytårsløjer

Storm P. kort.

Man kan f.eks tage en nytårshat på eller det kan være pynt fra kransekager, mange symboler for det nye år (gris med firkløver eller mønt) samt gamle Nytårskort. Måske kan man nogle gode fortællinger fra oplevelser om Nytårsaften. Gamle nytårskort er spændende. Se nedenfor
Det eneste vi frabeder os er bordbomber, der vi være for meget, der skal gøres rent bagefter.
ja det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad nytårsløjer kan være.
Har man nogle sjove lege eller quiz‘er de også velkomne.

Kort af en tegner, der hed Hall

Julemøde d. 13. december kl. 19.00

Julearrangementet vil også i år helt være i Snurretoppen ånd. Vi skal spise æbleskiver og godter.
Der vil som, vi tit har gjort. blive læst en julehistorie.
Vi skal selvfølgelig spille banko med gaver (uindpakkede) og synge. I år kåres, som noget helt nyt – plastikjulepynt. Ja I læste rigtigt, plastikjulepynt. Da det nok er umuligt at kåre det flotteste og grimmeste, vil vi i år nøjes med at vælge det, vi bedst kan lide.

Derfor find jeres julepynt af plastik frem, det blive spændende at se hvad man tager med.

Hvad mon mor får i julegave

Torsdag d. 11. maj, Generalforsamling samt Klokker, bjælder og børnerangler

Vi starter med den årlige generalforsamling, hvor formanden beretter om årets gang, kassereren aflægger regnskab, I vælger hvad der nu engang skal vælges af bestyrelsesmedlemmer og fortæller hvad I evt. har af ønsker til det nye år eller forslag til forandringer.

Bagefter vil vi meget gerne se – og høre lidt klokkeklang, bjældelyde mm. Vi forstiller os at en del af Jer har gemt nogle af de fine gamle børnerangler eller har bordklokker stående og der er nok også en bjælde eller flere, der ligger og putter sig i Jeres gemmer. Tag dem med og lad os høre klangen og historien bag – hvis der er altså er en. Det bliver spændende at se hvad I har i gemmerne – er det mon af plastik, træ, sølv eller guld? På gensyn – vi venter spændt.


Trine

Dagsorden:

Valg af dirigent
Bestyrelsens beretning
Regnskab
Indkomne forslag

Valg
Eventuelt

Bestyrelsen + revisor og revisorsup. består af følgende:

Olaf Hermansen Formand (på valg)
Trine Nylander Kasserer (ikke på valg)
Tina Baunsgaard Sekretær (på valg)
Lene Priem Pedersen: Redaktør (ikke på valg)
Anne Friis: Bestyrelsessmed. (på valg)
Lene Byfoged: Webmaster (på valg)
Lene Darlie Pedersen Suppleant (ikke på valg)
Britta Kristiansen: Revisor (på valg)
Allan Jaris: Revisorsup. (ikke på valg)

Vedtægternes for Snurretoppen er trykt på midtersiderne af bladet.

Disney

Så er der Disney på programmet til næste møde d. 13/4.
Jeg håber I alle kan bringe nogle ting med om emnet og vil berette lidt om det.
Jeg har fundet lidt frem om Walt og firmaet og kan fortælle i 20-25 minutter.
Mon ikke der er flere der også vil sige noget, så vi kan få en snak i gang, om dette spændende emne, der, hvis man gik i bunden og vidste en masse, let kunne vare flere aftener


Olaf

HALVDUKKER og MODEDUKKER
samt diverse andre dukker for voksne

Snurretoppens møde d. 9. marts 2023 kl. 19.00

Vi er så heldige, at vi igen får besøg af Kirsten Lindberg. Det er altid en stor fornøjelse, at høre Kirsten holde foredrag. Denne gang om flere forskellige dukker bl.a. halvdukker.

Halvdukker. Billedet er fundet på Internettet.

Halvdukker havde ingen set før 1908, hvor de præsenteredes for publikum på en stor udstilling i München. Forud var gået et samarbejde mellem de ellers konkurrerende porcelænsfabrikker. Derimod var modedukker et velkendt fænomen, oprindelig til brug for fremvisning af nyeste moder. Snart opstod blandingsformer, og i dag er der ikke mange, som ved, det er to forskellige ”fænomener”.
Halvdukkerne hærgede snart overalt med varierende anvendelse, hovedsagelig betinget af størrelse. De første år forestillede de især rokokodamer, siden tilkom børn, og efter nogle år indtog flapperkulturen også halvdukkeverdenen, snart sekunderet af art decoens udtryk.
I foredraget fortælles om anvendelse til blandt andet nålepuder, æggevarmere, hattenåle- og smykkepuder, lampedukker, taskedukker, thehættedukker, opbevaringsdukker m.fl. Materialer, bemalinger og andre karakteristika fremdrages, og også de særlige halvdukker for mænd inddrages. Trods betegnelsen var der også heldukker, flade figurer, prophoveder og dråbefangere, som er varianter af halvdukker.
Der berettes videre om herrernes skrivebordsdukker, der udviklede sig til baigneuses, om boudoirdukker, danse- og pianodukker og de særlige smådukker til brug for kager og grød.
Det kan lyde som en blandet landhandel, men der er faktisk en sammenhæng, og den redegøres der for såvel som for de forskellige ophav dertil. Eksempelvis løftes sløret for påvirkningen fra Esther Williams og årsagen til navnet frozen charlotte.
Der medbringes fra egen samling diverse forskellige typer, som spænder fra de mest primitive til de fineste eksemplarer.
Det kan allerede her afsløres, at jeg har skrevet en bog om emnet, men den når dog næppe at udkomme inden foredraget, men vil kunne forudbestilles med rabat.

Kirsten Lindberg

Foredrag om trælegetøj – hovedsageligt fra danske Hanse d. 9. februar 2023 – kl. 19.00

Det er lykkedes mig at overtale Bjørn – min bedre halvdel – til at komme og fortælle lidt om noget af sit gode trælegetøj. En meget stor del af det stammer fra det danske firma Hanse og derfor vil Bjørn tage udgangspunkt i dette firma når han fortæller, men undervejs vil andre firmaer også lige blive nævnt – hvorfor – ja det bliver I klogere på i løbet af fortællingen.
Han medbringer selvfølgelig også nogen af de skønne ting og af gode grunde er de fleste fra drengenes verden, men det gør dem absolut ikke mindre interessante. Flere af emnerne fører sig frem ved at være ret dekorative og vi nyder begge synet af dem i hjemmet.

Så har du lyst til at blive klogere på noget af det danske trælegetøj – mest fra firmaet Hanse så duk op til mødet, hæld kaffen eller teen op og hør hvad Bjørn har at fortælle og vise.
I skrivende stund arbejder han på også at kunne vise materiale på skærmen.
Medbring meget gerne Jeres egne ting fra Hanse.


På gensyn!
Trine