SNURRETOPPEN: – Generalforsamling 9. maj 2019

Der var mødt 20 op til generalforsamlingen. Allan var dirigent og Merete nævnte det forløbne års møder: sept.: medlemmernes egne fortællinger, okt.: kinderæg,, nov.: auktion, dec.: julemøde, januar.: Olaf fortalte om ældre biler, febr.: Anne fortalte om stofdukker, Käthe Kruuse, Nora Welling, marts.: Trine fortalte om dåser, april.: Kirsten Lindberg fortalte om navneklude. Alle spændende foredrag, til stor interesse for medlemmerne.

Merete beretter om årets møder.

Trine havde styr på kasseregnskabet og delte årsregnskabet ud, der sammenlignet med forrige år har givet 3.868,- kr. i overskud. Indtægterne var steget med kontingenter og lotteri. – Udgifter var faldet med porto og kage v. møderne og udgifter til bestyrelsesmøder. – Formue pr. 30.4.2018 = 23.600 kr. Formue pr. 30.4.2019 = 27.468,00 kr. Det blev ved Trines forslag enstemmigt vedtaget at indbetaling af kontingent (kr. 260 for aktive, 150kr for passive) for fremtiden skal være kassereren (Trine) i hænde SENEST 31. oktober.

Alle der var på valg i bestyrelsen + revisor blev genvalgt. – Lene Priem har fået reserveret lokale anden torsdag i hver måned for hele kommende sæson

Kommende sæson er der foreløbig følgende ikke fastlagte emner på programmet: Sept.:medlemmernes egne fortællinger, okt.: foredrag af nipsenålekunstner, nov.: auktion, dec.:juleting.m.m., jan.: halvdukker, febr.: drengelegetøj, marts.: dukke tilbehør. Flere forslag var glansbilleder og kalajdoskoper og Stanhopes. Lissi havde egne illustrationer, som hun gerne ville tage med og vise frem en af aftenerne og fortælle om, bl.a. fra Emil fra Lønneberg. En fælles tur til besøg til museet Olgas Lyst i Sommerstedsgade, kunne være en god ide, f.eks. en lørdag.

Trine sluttede generalforsamlingen med at takke Lene Darling Petersen for altid at have kaffen klar til os. I gave havde Trine fundet 2 muselmalede miniatureting af porcelæn som hun modtog med store klapsalver. Det var endda så velfortjent at Lene vandt førstepræmien ved den følgende lodtrækning.

Derefter kommenterede vi de medbragt mindste af de mindste ting. Anne fortalte at de kunne være helt op til 20cm, og også blev kaldt miniature. Æggebæger i lille størrelse til duesnydeæg, bittesmå nipsenålepuder, yndige Wienerbronzer: fugle og hunde. Grøddukker, bibel og koran, bamser i alle mulige farver og materialer, små halvdukker, blå og røde mini Dalarheste, flaskeskib i parfumeflaske, små antikke babuskadukker og russiske teglas. Fine gamle stribede glas i æske, yndige (dyre) porcelænsfigurer på en etagere. Glasfugle. Heldigvis kan de ferme selv fremstille miniatureting som kniplede julehjerter, flag på snor, strikkede stribede strømper, bøger eller kjoler, endda en mini tændstikæske med Tordenskjold.

Lidt af de medbragte miniatureting.

Fint og godt møde. Vi kan allerede glæde os til næste sæson.

Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.