SNURRETOPPEN – Medlemmernes egen aften – 15. okt. 2020

Mange havde i disse coronatider været på farten rundt i hele landet og støvet gode og brugbare genstande op. Merete havde fundet kurvedukkevogn samt en god skammel til sit barnebarn. – Lene Priem havde taget en lille samling af Hummel figurer med. (Figurer af kære børn fra Tyskland). Det er et stort samlerobjekt i Tyskland, hvor de er dyre, men man kan være mere heldig her i Danmark. Lene havde også erhvervet 3 små Erzgebirge-æsker med juleboder. Lene havde genfundet sin skolebog fra 2.b ”Min egen Færdselsbog”, skrevet af en vicepolitichef og Ulrik Duurloo.


Lene Darling havde fundet nipsenåle-puder samt ½ dukke hvor kjolen kunne dekoreres med nipsenåle. – Trine havde været landet rundt og på besøg i diverse antik-butikker. På Mors var en købmand specialiseret i varer tilbage fra 50-erne. På Fur fandt Trine en sød lille kran-lastbil mærket Lesney. Desuden havde Trine købt en kær bamse, der havde fået en fin vest på, samt en bog til skolebørn med Ungermanns tegninger. På Langeland et dejligt sommerligt lille maleri med stråtækte fiskerhuse på en smal landtange.


Inge (velkommen til et nyt medlem) kunne fortælle, at hendes moster, som var sygeplejerske, var taget med hospitalsskibet Jutlandia 1953 til Seoul (Syd Korea) og havde taget en meget yndig lille dukke med hjem til Inge efter den meget lange sejltur. Desuden fremviste hun, en 20cm høj plastik Nuser, som kok frem. Trak man den op kunne den vende pandekager i luften. Desuden et spil billedlotteri med tegninger af Heering, Stilling og andre kendte tegnere.


Helle havde fundet 2 skønne dåser fra Dronning Elisabets kroningstid. Desuden en ”Viewmaster” der fortalte Disney eventyr i lysbilleder i miniformat. En meget spændende bog ”Scandinavian design in the Dolls House” viste 50-60-er møbler fra Arne Jacobsen. Helle havde erhvervet et sæt. Bogen var published i 2011 i Sverige.
Ulla havde på nettet købt en chinahoved-dukke med et meget smukt ansigt og flot krebsehalefrisure. Skjoldet skulle limes og Ulla havde måttet vikle mange lag gaze af dukken, før den oprindelige krop blev synlig. De meget tynde ben var foret med hestehår. ”En kludedukke af rang”. –

Tina havde været heldig på nettet at købe et lot med 5 yndige dukkehusdukker i originalt tøj og paryk. På Fejø fandt hun en lille jordmoder-krukke i mælkehvid glasur og en bisquit-hund.


Anne havde været i Helsingborg og købt nogle dejlige store dukkehusmøbler. To smukt udskårne stole havde på undersiden et rundt mærke af en gyngehest, ”Gemla Leksaker”. desuden et bord med udskårne ben og marmorplade. På nettet havde hun fra USA hentet sjældne, gamle og smukt printede påklædningsdukker hjem. Det var en hel familie, hvor nogle af børnene var tegnet set bagfra og siden. En fin antik dame, havde tøj der var trykt på begge sider. Endelig var der de tyske søde småpiger med en dukke i armen og yndigt tøj i større størrelser ca. 1920. S&G.

Det var en virkelig hyggelig aften. Det var endog så luksuriøst at Trine og Lene, grundet coronaen gik rundt og serverede kaffe og kringle for de 14 fremmødte.

Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.