SNURRETOPPEN – 8. september 2022 –
Medlemmernes egen aften.

De 16 medlemmer havde i sommerens løb været på loppemarkeder eller museer og havde gjort gode fund. Også gode genstande på salgsbordene.
Mens Olaf bød velkommen til Lene D.s gode ostebrød og kaffe, fik vi en oversigt over sæsonens emner samt fortsættelse af beretningen om den gamle kendte legetøjsforretning Thorngreen. Den havde ligget på Vimmelskaftet i København og det havde været en imponerende forretning med 4 etager. Hver etage indeholdt sit emne. Dukker, tog, biler, spil osv. fra hele Europa. Der var blevet udgivet en spændende bog om firmaets begyndelse fra 1831 til 1969. Desværre er der ikke meget salg i bøger om gammelt legetøj.
Herefter fortalte Merete om nogle fine tunneler hun havde fundet til udbygning af sin mini-togbane. Et tip var at man kan blødgøre æggebakker og forme og male dem til landskab. Allan havde på nettet spottet to kønne dukker, som en bondemand havde til salg. Den ene en perfekt Kästner 257 med flirty eyes, kaldet ”Jean” i USA, var ualmindelig køn. Blot skulle en af klubbens eksperter lige sørge for en standsmæssig kjole til den.
Da Museet i Skuldelev lukkede, var det muligt at købes nogle klenodier. Anne havde da også fundet en helt original klædt dukke med skønne støvler. Desuden havde Anne erhvervet et lot fra Ladenburg Auktion med dejlige sjældne påklædningsdukker, bl.a. med Kaiser Wilhelms brors familie. Der var en skolestue, hvor der var slidser til børnene, som kunne sættes ved pultene.

Bodil havde fundet 2 skønne gravhunde i jern 5cm, utrolig livagtige og dekorative i deres udformning og en rød Brio/Lego hund af træ på hjul. Desuden en negerdukke 12cm, Kling med et yndigt ansigt som svarede til en mindre 7cm, som Bodil havde i forvejen. Altid skønt når man kan få klenodierne til at klæde hinanden. Birgit havde været på loppetorve og fundet sjældenheder. Et Lego strygejern i træ, en Steiff ”Moritz” som kunne bevæge sig når man trak i dræsinen (25cm) og lille hvid bamse. Der var en kær bordklokke af sølv, lille håndspejl, billedramme og en urtestøder. En sød kuffert (12cm) med skilt på forsiden ”Skovgaard” viste sig at være et sy-etui, foret med rødt quiltet stof. Desuden en kalender fra 1850 med fint forarbejdet forside og en nålebeholder med præget omslag. Birgits søn havde fundet en yndig Googli-dukke med grønne støvler, blot var armene ikke den rigtige størrelse.
Trine, som samler til forretninger, havde på lokale loppetorv fundet en lille arkiv-mappe til ”Ordrer”. En fin bog i læder og en mini-lommekniv. Desuden en ældre samling flot farvede japanske ”kvækkere” i metal, en hare til at trække op fra US Zone. Trine har glædet sit barnebarn ved at købe en stor pose med Barbie-dukker samt Ken med tøj fra forskellige årgange. Eksperten Lene D. kunne fortælle, hvad der var ægte og hvad der var fra andre kilder. Der havde været alt muligt tilbehør, bl.a. kikkert og fotoapparat.
Olaf kunne berette om museer i Tyskland ved Göppingen tæt ved Stuttgart, et overdådigt Märklin Museum, bygget op ad fabrikken. Der var lige fra tog, flyvemaskiner, komfurer, løbehjul. Desuden er der et Museum i Soltau syd for Hamburg som er værd at se. Ved Bodensee eksisterer der et morsomt hotel Bärenhotel, hvor alt relaterede til bamser.
Lene P. havde besøgt Maribo Miniby og fået fat i søde mursten. På Ærø solgte de sten, som var smukt bemalet som nisser. I Regensburg var et fund en mini-adventskrans. Lene D. havde fundet flotte halvdukker i Skuldelev Museum. Nu kan Kai Bojesens aber fås i mørkt træ, Lene havde købt den helt lille og den almindelige str. Lene B. havde i Odense fundet morsomme og søde figurer af Heubach-agtige figurer med yndige ansigter, en særlig sød i fletkurv. Tina havde for 5 kr. erhvervet en hjerteformet Venezia souvenir af små glassplitter samt et armbånd i smukke farver. Desuden ved Thorvaldsens Museums loppetorv sød pung broderet i petit point med firkløvere, gris og elefant, formodentlig fra Wien. Aftenen var hyggelig med gode fortællinger.

Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.