Snurretoppens Julemøde den 13. december 2017

Julen stod for døren, og det kunne man godt se på medlemmernes mange julegrise som pyntede på reolen. Bordene var pyntet med lys og gran og et flot fad med lækkerier. Fra køkkenet blev æbleskiver varmet og serveret med te og kaffe. De uindpakkede gaver lå på flyglet under adventskransen til senere fordeling over bankospillet.

Julepyntede borde.

Helle bød velkommen og fortalte om aftenens program. Der var stillet de grimmeste og de sødeste julegrise op på reolen og valget faldt enigt på en violinspillende Schuko-gris, meget køn og velholdt. Valget af den grimmeste blev en uformelig sjov keramikgris. Der var mange spændende udgaver imellem, bl.a. en lyserød gris klippet ud i papir med en rød sløjfe om bugen. En strikket gris i en stol, og en skinnende gris til at hænge på juletræet, porcelænsgrise og mange flere.

Vinderne af konkurrencen.

Det var tid til en julesang og derefter blev der fra Iørn Piøs ”Den Gamle Jul” fortalt en beretning om hvordan en gårdejersøn fra 1845 havde oplevet årets store dag: Slagtningen af julegrisen, hvor hele gården var på den anden ende og hvor der endelig kom variation i maden, hvor man til dagligt kun spiste grød.

Derefter blev der købt lodsedler. Der blev ved udtrækningen leet meget over at gevinstlodderne oftest samlede sig om enkelte borde, som blev vindere af langt de fleste lodder. Trine havde fundet 15 spændende gevinster. Der var flere fine julebøger iblandt, sparebøsser m.m..

Der var spænding om bankospillet. Det gjaldt jo om at komme først til bordet og kunne vælge en medbragt gave fra flyglet. Anne læste numrene op med klar stemme. En af de første bankovindere valgte favoritgaven, et sødt Luciaoptog, derefter gik det tjept med at proklamere banko.

Bankogevinster.

Efter endnu en julesang var det slut på aftenen og vi tog hjem, alle glade og med mere julestemning og en ”GOD JUL”.

Tina Baunsgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.