SNURRETOPPEN – Medlemmernes egen aften – 12. sept. 2019.

Over 20 medlemmer var mødt op for at fortælle om sommerens fund. Merete bød velkommen, men inden vi startede, blev der på Helles opfordring holdt 1 min. stilhed for klubbens trofaste medlem, Marianne.

Lene Priem lagde ud med miniature puslespil af et maleri af L.A. Ring fra Statens Museum for Kunst. En sød porcelænspige fra B&G var medbragt. Lene havde fundet den på et loppemarked for 75 kr. Hovedet var i stykker, men Lene havde et magen til derhjemme. Spændende at sammenligne de lidt forskelligt bemalede hoveder.

Lene Darlie havde fundet en dejlig dukkeskolestue. Søde gamle elever med stofansigt og bøjelige ben og arme. Trine havde fundet flot lakeret æg i smukke farver, antagelig russisk da der var kupler på kirken. Dernæst en papkasse med spændende post. Søde motiver på postkortene, bl.a. 50-er stewardessetyper var sorteret i Trines fine dåser. Desuden en sammenklappelig brevmappe med lommer til breve inden i. Trine læste 2 breve højt fra en 8årig piges rørende breve til sin bedste veninde. Vi var helt hensat til de gode 50-ere

Lenes skønne dukkestue.

Anne havde søde stik af modekjoler fra Paris. Havde været heldig at købe en enestående karakter babydukke for 50kr af mærke 1070. Den var helt urørt, hvilket kunne ses af at opstrengningen var de originale metalstrenge. Påklædningsdukker har altid Annes bevågenhed og her var et hæfte med en smuk stue, et soveværelse, samt lille vogn som tableau hvor dukkerne kunne stikkes i lommer. – En meget speciel papirfigur, en spåmand, havde 3 drejelige skiver, hvor tekst kunne læses på forsiden gennem et hul. En Franciskaner munk, (havde bælte med mange knuder om livet). Desuden en smart dims af træ som kunne skrues på bordpladen til at fastholde sytøj. Ulla havde en meget charmerende babydukke med, hvor ansigtet udtrykte stor utilfredshed

Tina havde medbragt flere bisquit dåser, hvor der er en figur på låget, bl.a. fundet på Katrinetorp. Desuden en fra ca. 1890 lille ophængbar dukke med sorte støvler og brune strømper i filtkjole til synåle og med 4 ringe i bånd, enten til sikkerhedsnåle, broderegarn eller andet.

Lene Byfoged havde fundet en lille 6cm soldat med det kæreste ansigt til sin samling på 6 stk., alle med forskellige kasketter. Lille 20-er pige i porcelæn fra Nedergade i Odense. En bisquitfigur passede til hendes anden ”støvlepudser”. Desuden et Stafford-hundehoved som sparebøsse

Nina havde en meget smukt glaseret keramikhund som sparebøsse i ler fra Bornholm, kun 10 kr. købt ved et genbrugs-udsalg og en antik brunplettet sparegris. For en 50-er havde hun købt en sød Heubach-dukke og en spændende lille dukkehus dukke af mærket KAKO. Naima havde fået en kasse af ca. 10 kønne velholdte nationaldukker forærende. Havde desuden 2 glansbilledalbums fra 1941 og løse gamle glansbilleder, lige til at sætte ind i et album med bare sider.

Helle havde købt meget sød mindre celluloid dukke på Holte loppemarked. En dekorativ lyserød nipsenålepude med nåle i samme farve. Tre Barbie-dukker fra 1962 i originalt tøj til lille beløb samt en meget skøn købmandsforretning med skilte på de mange skuffer. Merete havde i Den blå avis købt 2 gode ens negerdukker af gummi til 100kr. Øjnene kunne bevæge sig og yndigt klædt i hvidt.

Helles nipsenålepude.

Lissis mor havde været dukkedoktor og det smittede, så dukkerne blev beholdt til Lissi var 14. år, hvor de kom på loftet og siden forsvandt. Derfor greb Lissy chancen og gik på aftenkursus og fik genskabt nye porcelænsdukker helt fra bunden med støbning og bemaling. De var alle 14 stillet op på flyglet. Tre som tante Grøn, tante Brun og tante Lilla i kjoler syet af Lissys fasters gamle mønstrede stoffer og blonder. En særlig charmerende dukke var Emil fra Lønneborg, tøjet kopieret helt præcist. Dukkerne havde været udstillet ved en konkurrence i Lyngby Storcenter (100 udstillere), hvor de blev en flot nr. 4. Lissy fulgtes med sin niece, som kunne fortælle at Lissys dukkehus havde været til stor glæde for Simone og hendes veninder

Lissis fine dukker.

Tak for gode fortællinger og god stemning.

Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.