SNURRETOPPEN – Møde 9. september 21 – Generalforsamling.

Medlemmernes egen aften.

Trine sendte en hilsen fra Merete, som desværre var forhindret. Allan blev valgt til dirigent.

Beretning: På trods af sidste (Corona-sæson) lykkedes det alligevel at mødes 4 gange.
Sept. havde vi generalforsamling. – Okt. sommerens fund, som blev et spændende møde, da flere havde erhvervet skønne ting fra auktioner og via nettet nu da loppemarkeder havde lukket. Et hyggemøde med loppesalg. Sidste møde i juni var auktionen over Helles fine samling, der blev solgt godt. Heldigvis var Lene Priems flotte blad sendt ud i løbet af året, til Jul oven i købet med farvelagte meget yndige julekort. Desværre er det dyrt med farvetryk. Vi mindedes tabet af Lise Clasen og Helle Rosted.

Emnerne til møderne for næste sæson er fastlagt for første halvdel. Der er så lidt ”luft” til at udfylde de sidste møder, hvis der skulle komme gode ideer fra medlemmerne.

Regnskab: Årsregnskab for perioden 01.05.2020 – 30.04.2021. Ikke alle havde betalt for sæsonen,
til gengæld skulle der ikke betales for leje af lokalerne. Indtægter: 10.735kr. – udgifter 8.333kr. Overskud 2.402kr. Klubbens aktiver i alt 30.332kr.

Indkomne forslag:
1). Mødetidspunkt fremrykkes til kl. 19.00. På grund af kirkeopgaver, kan vi ikke mødes om eftermiddagen –
2). Posten ”Næstformand” nedlægges. I stedet kan suppleant eller andre fra bestyrelsen træde ind. –
3.) Tidsfrist for kontingentindbetaling (260kr) fastsat til 1. november. Vi er 54 medlemmer i alt. –
Alle forslag blev enstemmigt vedtaget

Årets nye fund.
Allan lagde ud med 2 dukker. En smuk Armand Marseille 390 N og lille køn Kling dukke. En meget original og godt udskåret gravhund i træ som pibeholder. –
Nina havde købt en meget køn Armand Marseille babydukke. Et fund var også en mindre Googly type dukke fundet i en container. Den lå uforskammet øverst. Kenderne gættede på en Hertwig dukke. På loppemarked fandt Nina en charmerende Høganæs Hiawata indianer figur med stempel i bunden. –
Bodil havde en sød blik-”Piv i røv”-hane i klare farver. Desuden havde Bodil repareret en fin nålepude med rødt fløjl og broderi, hvori hun havde sat nipsenåle fra Helles auktion. Det var et sødt minde om Helle.

Anne havde sin store taske med hvorfra hun trak 4 store sjældne dukker frem. To var købt på Hørsholm Auktionshus og havde de skønneste kjoler (ca. 1860). Oveni købet klædte to fortryllende hatte, som Anne havde fra sine gemmer, dukken. Den ene dukke var af pap-maché, som havde bambustænder og var designet med en kraftig damekrop af læder var fremstillet af Johann Voit en tysk fabrikant. To af dem ca. 50cm var china-dukker med spændende frisurer. En af dem var en Countess Dagmar dukke iført en meget smuk Jenny Lind kjole. Et fund var dukkehusmøbler stemplet med navnet fra Legetøjs-forretningen Ejner Kragh i Østergade. Men Østergade – i hvilken by?. Det får vi måske svar på mødet 13. januar om Legetøjsbutikker.

Anne og nogle af hendes medbragte dukker
.
Et par mer af Annes dukker.

Ulla havde bog en til salg om ELLEN af Puk Elgård samt kunne formidle salg af Estrid Ott bøger.
Lene B. havde erhvervet den sødeste bog for kun 2 kr.med fotos af gamle dukkehus køkkenting, samt opskrifter, f.eks. (chokoladesuppe). En sød porcelænskat med 2 huller havde tjent som drypfanger på tepotte. Lene havde desuden købt en skolestue, i lighed med den fra Per Cederholms kalender.
Trine kunne fremvise en dejlig bog af Susanne Lassen, om en lille pige med en stor sort/hvid Grand Danois ”Bente og Rufus”, fuldstændig i stil med ”Den uartige Caroline”-tegninger. 2 kønne svenske kort og en engelsk kork-Plate med bamser i cirkus. Meget fundet i marskandiser i Gløngøre. Lene P. havde fundet 2 kære troldefigurer hos marskandiser, som efter prisen nok ikke var klar over at de var af Kgl. Porcelæn. En lille Hummelfigur var et fund i en Røde Kors forretning. – Tina havde ikke kunnet stå for 2 flotte udklipsjuleark fra en vejbod på Fejø og på sølvsmed Ernsts Museum i Assens fandt hun en julekalender og søde minidåser. En enestående yndig dukkehusdukke med stribede støvler fra 1890 var erhvervet på auktion i Hørsholm.

Dejlig aften, kage og kaffe manglede ikke, og et godt gensyn.

Tina


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.