SNURRETOPPENS Møde 14. september 2017

Medlemmerne egen aften

24 medlemmer var mødt frem og på bordene var der medbragte fund fra sommerens nyerhvervelser. Fortælleglæden var stor om både nye og gamle klenodier.

Per kunne meddele at forlaget til hans bog ”Legetøj” var godtaget. Bogen er på 488 sider med gode fotos, mål 27x21cm: ”Legetøj”. Det har været et meget stort arbejde og dejligt at den er på trapperne.

Lene Priem lagde ud med 3 søde porcelænsfigurer samt et fund på loppetorv i Berlin. Lenes øjne falder altid på noget spændende og denne gang var det en fin pudderdåse med et etui af roser på sort bund. Tilmed havde Lene fra sin mors fine samling taget et indrammet sølv/sort skakbræt med til salg.

Helle var faldet for en Barbie-dukke med flot frisure i en spektakulær sort lang selskabskjole som passede til en makker, hun havde i forvejen. På loppetorv fandt Helle 2 æsker betrukket med smukt rosenstof til lommetørklæder, den ene med mærkat fra Magasin du Nord. Desuden 3 yndige mindre Peter Rabbit puder med søde motiver indvævet i gobelinstoffet. Et Barak Obama hoved var hjembragt til Helle fra USA og en flot lille garder var en foræring.

Lene Darlie, som er samler af musselmalet porcelæn, fremviste 2 smukke kræmmerhuse beklædt med serviet-decoupage. Fyldet lignede flødeskum og var dekorativt pyntet med blå og hvide nipsenåle. Lige til at spise!

Nogle medlemmer havde ikke lige medbragt genstandene, men kunne fortælle om spændende fund, både møbler og dukker.

Tina havde købt en (brynje)sølvpung med to rum på Mallorca, nu havde hun 5 stk. som sammen ser dekorative ud. Desuden en miniature dukke inde i et æg hvorpå der var skrevet ”The tiniest doll in the world”. Tina fremviste sine hæklede nuttede kjoler til dukkehusdukker og petit point tæpper, bl.a. efter patchwork mønster.

Nina måtte indrømme at det havde smittet at være medlem af klubben. Hun havde blandt andre dukker i løbet af sommeren købt et sødt dukkehoved til 60kr.. Desuden en meget eftertragtet perfekt perlebroderet taske, roser på lys bund. Hun har også hjemme fundet en interessant pude, hun vil medbringe til syn.

Birthe Marie havde købt søde kort samt en æske kombineret af kort. En konfirmandinde i yndig crepepapir kjole med tunger og et fotografi som hoved, havde været brugt til bordpynt. Birthe Marie shiner gamle smådukker op til klenodier og sætter dem til salg.

Lene Byfoged. viste os en skøn stor china dukke, som det havde kostet megen møje at skaffe reservedele til indtil den fremstod som den smukke og komplette dukke foran os. Skindkroppen var købt hos Lauritz.com. Det manglende hoved blev købt, men viste sig at være for lille, armene ligeledes. Først efter assistance fra Hilda lykkedes det Lene at få den stykket sammen. Tilmed havde Lene syet en smuk nederdel i thaisilke og en detaljeret velour jakke. Som prikken over i-et havde Lene strikket en fin grøn stola, også den blev i første udkast for lille. Der skulle Lenes ihærdighed til. Nu står den i et væg-urhus. Selve urværket blev solgt, men urhuset (cremefarvet og med rød bemaling på indersiden) er nu bolig for den krævende dukke.

Allan havde kunnet købe mindre Haubach-dukker på mødet samt 2 søde bisquit figurer her til medlemsaftenen. Henny havde fundet en meget sød pudderdåse hvor der på emaljelåget var afbilledet 2 svaner i en sø. Den var helt som ny, i æske, og grunden til at købe den var, at den var magen til en dåse Henny havde ejet som helt ung. Bodil havde fundet en lille messingfugl.

Anne havde været i Tyskland, Neustadt, Coburg og Sonnenburg i hjertet af det oprindelige porcelænsdukke fabrikationsområde, hvor der hvert år holdes ”Puppenfestival” i maj. Det festligste er selve det store og omfattende marked, hvor fristelserne overgår hinanden. Priserne er ret høje, men man kan være heldig, hvis man har antennerne ude. Et skønt fund var 6 champagneglas (til dukkehus) med guldkant. En ca. 12 cm negerdukke. Desuden er der butikker der er specialiserede, nogle i julepynt, eller kasser af sjældne reservedele, arme og ben. Et meget smukt par china-dukker, ca. 12cm. Var erhvervet. – Desuden havde Anne været i Sverige og købt en sjælden påklædningsdukke, trykt på begge sider samt et målebånd snoet op i en lille trætønde.

Merete havde 4 mindre kønne celluloid-dukker med. Et af medlemmerne havde søde bisquit snehvide figurer og sød Rosebud negerdukke. Et sødt mini tvillingedrenge par, hvor der på de strikkede trøjer stod N og J. Desuden var de små Gjøl-trolde repræsenteret. Der var en bamse og AM-dukke til salg.

Til orientering Anne havde lige købt de nyudgivne bog ”Det påklædte hjem” af Louise Skak Nielsen kr. 350,- og 340 sider med farvefotos.

Hyggelig aften med godt humør og tak for kaffe og waleskringle, som Helle havde købt.

 Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.