SNURRETOPPEN – Kinderæg – 11. okt. 2018

26 var mødt op til Ole Sørensens foredrag om Kinderæg. Et stort udvalg var medbragt, stor variation, som vi straks blev nysgerrige efter at høre mere om.

Ole er parat til, at indvie os i en Kinderægsamlers verden.

Det startede med at være et europæisk fænomen. Opfinderen var fra Schweiz. En konditor havde lagt et stykke legetøj ind i nogle chokoladeskaller og opdagede at hans søn var uhyre interesseret i indholdet af ægget. Senere overtog et italiensk firma ideen, Ferrero, og gjorde Kinderæg til en stor sællert.

Nogle af de forskellige størrelser æg og diverse indpakninger, der er kommet i ørenes løb.

Æggene havde størrelse som et hønseæg, men har efterhånden fået form af størrelser som andeæg og strudseæg. Nogle bliver i dag solgt med æggebæger, nogle i kuffert med 6 æg i ad gangen. De fleste er chokoladeæg, men da de smeltede i de varme sydlige lande, blev æggene produceret anderledes, i den ene halvdel af et plastæg ligger figuren/legetøjet og i den anden halvdel, en slags Nutella, der spises med en ske.

Æggebægre med Kinderæg, de er i handlen nu i Tyskland.

Der findes bøger med fotos og serie-koder og værdi af alle de 90.000 stykker figurer og legetøj, som gemmer sig i den gule plastikbeholder inde i Kinderægget. Der er stor variation, lige fra plastikfigurer af skildpadder, pingviner, nisser m.m. – metal figurer af messing, krom og metal. De bliver produceret over hele verden, men man kan ikke bare tage dem med over landegrænserne alle steder, da der er særlige regler.

Lidt af de ældre plastfigurer m.m., som mange kender.

I Tyskland er der ca. 4 millioner samlere. Derfor skal man ikke tro man har en formue i de små figurer, rettesnor i katalogerne er at en euro svarer til 1 kr. De mest efterspurgte er fra perioden 1974 – 1980. F.eks. er olympiade-smølfere dyre.

Vi fik svar på mange spørgsmål. Tak til Ole Sørensen.

Tina Baunsgaard

2 tanker om “SNURRETOPPEN – Kinderæg – 11. okt. 2018”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.